Activități de facilitare a acomodării la noul context școlar ”Din nou, împreună la școală!”

Ținând cont de contextul actual, cu pandemie de Covid-19, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui propune o serie de activități de facilitare a acomodării elevilor la noul context școlar, care se derulează sub genericul ”Din nou, împreună la școală!”.

Prin activitățile propuse, consilierii școlari ai CJRAE Vaslui urmăresc să ofere copiilor, părinților și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din județ sprijin în vederea reacomodării la specificul noului an școlar impus de contextul pandemic.

Activitățile se desfășoară pe parcursul lunii septembrie, în spații deschise (curtea școlii, terenul de sport, spațiile verzi etc).

”Toate activitățile propuse sunt pliate pe nevoile beneficiarilor serviciilor de consiliere și urmăresc dezvoltarea competențelor socio-emoționale care să faciliteze adapatarea și stimularea asumării responsabilității. De asemenea, părinții sunt ajutați să-și însușească metode prin care să ofere suport pentru dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale propriilor copii”, a precizat Daniela Laic, directorul CJRAE Vaslui.

Ca activități, elevii sunt implicați în discuții cum ar fi: „Ștafeta complimentelor”(exercițiu de cunoaștere și interrelaționare), De vorbă cu specialiști: asistent medical, doctor, cadre didactice, profesor consilier, profesor logoped; Călătoria(exercițiu de management al emoțiilor); Sa facem cunoștință!(exercițiu de cunoaștere și interrelaționare); Sunt fericit pentru că…Sunt trist pentru că…Sunt furios pentru că…(exercițiu de devoltare emoținală); „Emoțiile în mediul școlar” (exercițiu de management al emoțiilor).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *