Acțiuni pentru siguranța comunității


Poliţiştii vasluieni au desfăşurat activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului Vaslui.
În noaptea de 09/10.12.2017, aproximativ 40 de poliţişti din cadrul IPJ Vaslui (polițiști de ordine publică şi de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Vaslui, de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale), în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui şi reprezentanţi ai altor instituţii, au acţionat pe raza municipiului Vaslui. Acţiunea s-a axat pe prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul siguranţei şi ordinii publice şi combaterea evaziunii fiscale.
Poliţiştii au constatat o infracţiune la Legea 8/1196 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, precum şi 6 contravenţii. Pe numele a 2 persoane fizice au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 970 lei, pentru abateri la regimul rutier şi la respectarea ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, poliţiştii au efectuat controale pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor la 12 obiective din municipiul Vaslui şi au legitimat peste 140 de persoane.
A fost întocmită documentaţia necesară în cazul a 2 societăţi comerciale care îşi desfăşurau activitatea, deşi nu aveau autorizaţie de funcţionare valabilă, urmând a se lua măsuri legale.
Astfel de activităţi vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și în perioada următoare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *