ActualitateLocal

Actiuni pentru siguranta cetatenilor

1
Pe raza județului Vaslui, a avut loc o acţiune cu efective mărite, care a avut ca și scop asigurarea respectării legii, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale. La acţiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigare a criminalităţii economice, polițiști din cadrul secţiile de poliţie rurală și posturile de poliţie comunale arondate acestora, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialişti din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui.
În cadrul acțiunii s-a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniu. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și persoane precum și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.
Pe parcursul desfăşurării acțiunii au fost legitimate peste 280 de persoane şi au fost verificaţi 47 agenţi economici şi 13 producători agricoli. De asemenea, au organizate 17 filtre rutiere fiind controlate 187 autovehicule și 55 căruțași. Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni şi au identificat 3 persoane bănuite că au comis infracţiuni.Pentru 122 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 72 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 26 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 30.500 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 30 kg legume.

Polițiștii Postului de Poliție Puiești au depistat în flagrant două persoane care
aveau asupra lor un portmoneu cu 348 lei și alte bunuri. Cele două persoane au sustras banii și bunurile dintr-o locuință de pe raza satului Ruși, comuna Puiești. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

A fost identificat în trafic S. Viorel, de 27 ani, din orașul Murgeni care circula cu autoturismul pe D.N.24 A Murgeni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul a fost radiat din circulaţie de către autorităţile din Germania în luna septembrie 2014. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În urma controalelor efectuate la două magazine din comuna Iana şi din comuna Lunca Banului, au fost găsite 30 kg legume pentru care administratorii nu deţineau documente de provenienţă. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button