Local

Acțiuni pentru protejarea fondului forestier

Untitled-6
Polițiștii de ordine publică au desfășurat în această săptămână activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum şi a faptelor ilegale asociate transportului şi comercializării materialului lemnos.
Pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au efectuat în această săptămână controale în fondul forestier în târguri, precum și acțiuni de verificarea a circulației materialului lemnos pe drumurile publice, modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 2 infracțiuni și 60 contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.485 de lei, cele mai multe fiind aplicate în baza prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi 12,5 mc material lemnos, în valoare de peste 5.300 lei.Acţiunile au fost coordonate de poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, iar la activităţi au participat poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Secțiilor de Poliție Rurală 1 Vaslui și 6 Negrești, posturilor de poliție comunale, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, specialiști
Pe D.N. 2 F, polițiștii au oprit un autovehicul care circula pe direcția Bacău – Vaslui, fiind condus de un bărbat în vârstă de 26 ani, din comuna Pungești. Întrucât tânărul a prezentat un certificat de înmatriculare pentru care există suspiciuni de fals, documentul a fost ridicat pentru verificări. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
În urma unui control efectuat la un depozit aparținând unei societăți comerciale, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 10 mc material lemnos (cherestea) pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență. Agentul economic a fost sancţionat contravențional, conform Legii nr.171/2010 pentru deţinerea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, precum și pentru nerespectarea regulilor de comerț.
Polițiștii au identificat doi bărbați, în vârstă de 37 ani, respectiv 21 ani, ambii din comuna Băcești, în timp ce transportau 1,5 mc material lemnos fără a deține documente de proveniență. Împotriva celor doi a fost luată măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button