Local

Actiune de verificare a agenților economici

legume_12_
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea și combaterea activităţilor comerciale ilicite.
În ziua de 15 martie a.c., polițiștii au efectuat controale în complexe comerciale și în pieţele din municipiile Vaslui și Bârlad, acţiunea având drept scop prevenirea şi descoperirea faptelor ilicite de natură infracţională sau contravenţională săvârşite în urma desfăşurării activităţilor de comerţ.
Polițiștii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienţa bunurilor şi produselor comercializate, a avizelor şi atestatelor prevăzute de lege, urmărindu-se totodată identificarea faptelor de evaziune fiscală și a actelor de comerţ ilicit. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.
În urma controalelor efectuate la 49 agenți economici, poliţiştii au înregistrat 2 dosare penale în care efectuează cercetări pentru săvârșirea a 3 infracțiuni.De asemenea, poliţiştii au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 1 la alt act normativ. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic la autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 50.150 lei.În urma unui control efectuat la un centru comercial en-gros, polițiștii au indisponibilizat 1750 kg produse procesate din cereale pentru care gestionarul nu a prezentat documente de conformitate care să ateste calitatea produselor comercializate.
La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, precum și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button