ActualitateLocal

Polițiștii vasluieni în acțiune pentru siguranța cetățenilor

1
Poliţiştii vasluieni au desfășurat pe raza județului Vaslui, o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.

La sfârșitul săptămânii, pe raza județului Vaslui, a avut loc o acţiune cu efective mărite, care a avut ca și scop asigurarea respectării legii, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale. La acţiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, structurilor de investigare a criminalităţii economice, polițiști din cadrul secţiile de poliţie rurală și posturile de poliţie comunale arondate acestora și specialişti de la Garda de Mediu Vaslui.

Polițiștii au urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea activităţilor comerciale ilicite şi depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniu. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și persoane.

Pe parcursul desfăşurării acțiunii au fost legitimate peste 268 de persoane şi au fost verificaţi 37 agenţi economici. De asemenea, au fost organizate 16 filtre rutiere fiind controlate 153 de autovehicule.

Pentru 100 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 70 dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 12 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor deîncălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 3 în baza prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 8 la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 15.242 lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button