ActualitateLocal

A început restaurarea clădirii Muzeului din Huși

Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Restaurare.

Institutul Național al Patrimoniului anunță că a fost deschis șantierul pentru lucrări de restaurare, conservare și punere în valoare a monumentului istoric Casa Adam Mitache, azi Muzeul Municipal Huși.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Restaurare.

Ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, Casa Adam Mitache reprezintă una dintre cele mai valoroase clădiri create în spiritul stilului eclectic la Huși. Clădirea, aparținând bogatului moșier Adam Mitache, a fost construită pe fundații vechi, de secol XVIII, în stil eclectic.

Edificiul este marcat de bogate ornamente la interior și exterior, cu elemente aparținând stilurilor baroc și Renașterii franceze.

Intervențiile care vor urma sunt legate de restaurare și repoziționare în spațiile interioare componentelor artistice din interior, desfăcute în cadrul șantierului anterior; restaurarea tâmplăriei istorice interioare și exterioare; conservarea, completarea și restaurarea de componente artistice (decorații, profiaturi, feronerii etc) exterioare în acord cu principiile de intervenție pe clădiri monument istoric privind minima intervenție, reversibilitatea, compatibilitatea materialelor; refacerea învelitorii istorice și verificarea șarpantei cu înlocuirea elementelor degradate fizic sau bacterologic.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button