ActualitateLocal

A fost lansat programul “Let’s Start Up Afacerea ta”


Programul “Let’s Start Up Afacerea ta”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, a fost lansat, vineri, la Vaslui.
Programul se va derula pe o perioadă de trei ani şi îşi propune creşterea gradului de ocupare şi dezvoltarea mediului antreprenorial cu profil non-agricol din zona urbană a regiunii Nord-Est, prin înfiinţarea de întreprinderi noi şi crearea de locuri de muncă, se arată într-o informare a Asociaţiei “Consensual” Iaşi, cea care implementează proiectul la nivelul judeţului Vaslui.
“Pentru noii antreprenori, acest program reprezintă o şansă care nu cred că se va mai repeta. Uniunea Europeană şi Guvernul vor acorda finanţare pentru cei care doresc să înfiinţeze afaceri noi. Participanţii la proiect vor trece mai întâi printr-o etapă de calificare şi vor fi învăţaţi să-şi facă planuri de afaceri proprii, pentru că intenţia noastră nu este să dezvoltăm firmele de consultanţă”, a declarat preşedintele Asociaţiei “Consensual”, Adriana Vasile.
În cadrul proiectului, vor fi înfiinţate 91 de întreprinderi noi, care vor beneficia de granturi de până la 40.000 de euro, urmând să fie create cel puţin 182 de locuri de muncă durabile în cele şase judeţe ale regiunii Nord-Est: Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Bacău.
La nivelul judeţului Vaslui se vor organiza cinci seminarii de informare şi zece grupuri de instruire antreprenorială – cursuri autorizate de Ministerul Muncii şi Autoritatea Naţională pentru Calificări, urmând să fie selectate pentru participarea la cursuri cel mult 13 de persoane. Ulterior, acestea vor depune planuri de afaceri şi se vor desemna 15 câştigători, care vor beneficia de stagii de practică şi în final de finanţările propriu-zise.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button