A fost inaugurat Așezământul social ”Sfinții Adrian și Natalia” din Vaslui

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la sfințirea și inaugurarea Aşezământului social “Sfinţii Adrian şi Natalia” din municipiul reședință de județ.

Este cel de-al optulea centru înfiinţat la nivelul judeţului de către Episcopia Hușilor, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Huși.

”Consiliul Județean Vaslui este un partener responsabil al Bisericii Ortodoxe și al Episcopiei Hușilor, în special. Suntem implicați în diferite proiecte sociale și culturale comune. De asemenea, multe biserici și mănăstiri au primit sprijin financiar pentru implementarea unor diferite proiecte. La rândul nostru, am avut în vedere ca infrastructura rutieră către mănăstirile din județ să fie modernizată și am cerut acest lucru și primarilor să reabiliteze drumurile care duc către bisericile din comunitățile noastre”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa implicării Bisericii în acţiuni sociale şi despre sprijinul pe care autorităţile locale ar trebui să-l ofere pentru buna funcţionare a instituţiilor de ocrotire socială.

“Eu cred foarte mult în aceste centre pentru că reprezintă grija noastră consecventă faţă de nişte copii. Cel puţin în centrele pe care le avem până acum, sunt copii care erau pe cale de a abandona şcoala. Toate demersurile noastre şi proiectele noastre social-filantropice de Crăciun, de Paşti şi pe tot parcursul anului sunt pe termen scurt, aceste centre sunt pe termen lung. Investim în aceşti copii şi în oamenii în vârstă, cei cărora poate nu le calcă nimeni în ogradă (…) Din nefericire, şi o spun apăsat, este o reticenţă la nivelul multor primării din judeţul Vaslui. În municipiul Vaslui nu se pune problema, cel puţin pentru momentul de faţă există deschidere în ceea ce priveşte acest proiect, dar există o reticenţă din partea primarilor de a ni se alătura să fie partenerii noştri. Nu ştiu de ce, probabil că dintr-o anumită comoditate. Şi nu li se cere decât un sfert să contribuie, căci celelalte trei sferturi le duce Filantropia Ortodoxă. (…) Noi venim în ajutorul unei comunităţi ca Biserică, dar vrem să vedem ce contribuţie are şi autoritatea locală, pentru că şi ea are responsabilitate faţă de oameni”, a spus episcopul Ignatie.

Aşezământul Social “Sfinţii Adrian şi Natalia” din Vaslui dispune de un centru de zi pentru copii şi de un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *