ActualitateLocal

82 kg de carne miel si 68kg legume si fructe confiscate

carne-miel
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 82 kg carne miel, 68 kg legume și fructe și 22 litri băuturi alcoolice pentru care nu s-au prezentat documente legale de provenineță. Toate produsele au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

Poliţiştii vasluieni au continuat acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox.
Astfel, pe raza județului Vaslui, poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, structurilor de ordine publică și structurilor de poliție rutieră au desfășurată, astăzi, o acţiune pentru prevenirea și descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare precum și pentru asigurarea respectării legii. La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui.
Poliţiştii au efectuat controale la 26 de societăţi comerciale şi 21 persoane fizice și au verificat documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.
În urma controalelor, poliţiştii au constatat 4 infracțiuni, din care 3 infracțiuni de evaziune fiscală și o infracțiune de fals. De asemenea, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale dintre care 32 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 7 pentru încălcări ale prevederilor Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 3 pentru încălcări ale prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 4 la alte acte normative.
Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 33.350 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 82 kg carne miel, 68 kg legume și fructe, 22 litri băuturi alcoolice și 100 de țigarete pentru care nu se dețineau documente de provenineță, bunuri în valoare de 3580 lei.

Polițiștii au identificat în Piața Sf. Ilie din municipiul Bârlad, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, care încerca să comercializeze 8 miei (82 kg carne) pentru care nu deținea documente de provenineță sau certificat sanitar-veterinar. Bărbatul a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar carnea a fost ridicată în vederea confiscării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button