ActualitateLocal

42 de școli vasluiene beneficiază de grupuri sanitare moderne

Pe 7 iunie 2019 a intrat în vigoare, prin publicarea în Monitorul Oficial nr 459, Hotărârea de Guvern nr. 363/2019 din 30 mai 2019 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educației Naționale, pentru finanțarea în anul 2019 a unor cheltuieli de capital ale unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Astfel, județul Vaslui a devenit principalul beneficiar al acestei Hotărâri guvernamentale, prin alocarea a 16% din suma totală de 64900 de mii de lei, respectiv 9515 mii de lei, creându-se premisele unui an școlar 2019-2020 în care problema grupurilor sanitare modernizate să fie aproape de rezolvare.

Suntem în măsură să vă informăm că, la această oră (24 februarie 2020), la nivel național, au fost raportate 92 de obiective realizate, în toate județele care au beneficiat de fonduri în cadrul Hotărârii de Guvern nr. 363/2019. Din aceste 92 de obiective, 42 se află în județul Vaslui. Alte 50 de grupuri sanitare moderne sunt în diferite etape de execuție în instituțiile școlare de pe raza județului Vaslui care au beneficiat de prevederile acestui micro-program de finanțare.

”Inspectoratul Școlar Județean Vaslui mulțumește, pe această cale, tuturor Primăriilor și Consiliilor locale care au făcut eforturi notabile pentru ducerea la bun sfârșit a acestor investiții care duc la îmbunătățirea condițiilor sanitare oferite elevilor din școlile județului. Totodată, îi asigurăm pe toți ceilalți beneficiari de întregul nostru suport, de asistența în implementare și de consilierea în orice moment al realizării proiectului pentru eficientizarea și urgentarea punerii în practică a tuturor prevederilor contractuale, astfel ca începutul anului școlar 2020-2021 să se realizeze sub auspicii mai favorabile pentru toți actorii sistemului de educație vasluian”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button