Zeci de vânători vasluieni s-au întâlnit în poiana din Pădurea Paiu, pentru a-și etala calitățile de bucătari.
Aceștia au pregătit ceaune cu tocăniță, mistreț pe grătar și diferite preparate vânătorești, cele mai apreciate fiind premiate.
Festivalul vânătorilor vasluieni a ajuns la cea de-a X-a ediție și s-a bucurat de aprecierile sutelor de participanți, care nu au rezistat tentației de a degusta din preparatele pregătite.
Acompaniaţi de muzica populară, vânătorii iscusiţi şi-au pus pentru o zi arma în cui şi au înlocuit-o cu ustensilele de bucătărie. Pentru că s-au întrecut în cele mai alese bucate, preparate chiar din „trofeele“ lor, ceaunele au bolborosit la foc continuu, iar mistreţul şi-a ocupat locul pe grătar.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de Orchestra Simfonica a Operei din Iași, Rapsodia Vasluiului și Fanfara Rotaria.
La finalul competiţiei, câştigatorii concursului culinar au fost premiaţi cu diplome, cupe și obiecte vânătorești.









