ActualitateLocal

200 kg de articole pirotehnice confiscate de politiști

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui continuă activitățile în cadrul acţiunii naţionale “FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, începând cu data de 21 noiembrie 2022, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, poliţiştii vasluieni au desfășurat 33 de acțiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse și activități de control la societățile comerciale care au ca obiect de activitate operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 17 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Totodată, au fost puse în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 735 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 50.500 de lei.

Urmare a activităților desfășurate, la data de 29 decembrie 2022, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, în cooperare cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui și cei ai Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Vaslui și din comuna Pușcași, județul Vaslui, în 3 dosare penale aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Cu ocazia activităților desfășurate, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetării, aproximativ 200 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4, deţinute fără drept și oferite spre comercializare, în valoare de peste 20.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.  

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button