ActualitateLocal

20 grame de cocaină ascunse într-o cutie metalică


Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, din judeţul Vaslui, au verificat un autoturism Hyundai, înmatriculat în Iaşi şi condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Timiş.
Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit sub maşină o cutie metalică, prinsă cu un capac magnetic pe tabla de sub portbagaj. În cutie erau trei punguţe transparente, două dintre ele cu o substanţă albă, iar a treia mai multe comprimate de culoare galbenă.
O echipă formată din lucrători de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au făcut teste preliminare pentru a stabili despre ce substanţe este vorba.
”Cu aceasta ocazie s-a constatat că substanţa de culoare albă din ambele plicuri a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.
Bărbatul de 35 de ani a declarat că autoturismul pe care îl conducea era închiriat, pentru a merge în Republica Moldova, la o nuntă. El a mai spus că nu ştia de cutia cu droguri ascunsă sub autoturism şi că bănuieşte că i-a fost amplasată în maşină ca răzbunare de către fostul iubit al tinerei moldovene la care a fost în vizită.
Substanţele găsite, în greutate totală de aproximativ 20 de grame, precum şi recipientul în care au fost descoperite au fost trimise spre expertiză la un laborator de specialitate.
În cauză se fac cercetări pentru introducerea în ţară de droguri de risc fără drept şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button