Fără categorie

Corala Fantasia, Adrian Naidin și Grupul ”Floarea Dorului” au oferit un moment de autenticitate în ajun de Crăciun, grație concertului de colinde, organizat de Primăria Vaslui, eveniment ce a devenit unul de tradiție.

Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul” din Vaslui a fost neîncăpătoare, vasluienii venind să asculte glasurile de îngeri ale colindătorilor, care anunță repetitiv vestea nașterii Mântuitorului Isus Hristos.

Colinde precum „O, ce veste minunată!”, „La Vifleem” ori „Colindiţa” au creat emulaţie, iar profesorul Sorin Popoiu a reuşit să smulgă stropi de fericire pe chipurile celor prezenţi cu ajutorul cuvintele meşteşugite cu migală, ce au mers direct la suflet.

A fost o seară de desfătare sufletească, la care a asistat și PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

”Cred că prin toate colindele pe care le-am auzit aici, nu facem altceva decât să decidem să stăm undeva în vecinătatea frumosului. Colindele noastre ne fac să fim mai frumoși, ne deschid inima, purifică sufletul și ne apropie de această taină, a nașterii Domnului Isus. Eu nu sunt un mare colindător, mi-i drag să colind. Vocea mea nu e cea mai bună, pe lângă vocile acestea superbe ale Fantasiei. Mulțumesc și domnului Naidin. După grai, sunteți un veritabil ardelean și vă mulțumesc că ați onorat invitația. Ați venit cu un repertoriu foarte frumos. Am avut și fetele de la Floarea Dorului au venit cu câteva colinde absolut minunate”, a spus PS Ignatie.

Episcopul și-a dori ca ansamblurile artistice din Vaslui să valorizeze mai mult patrimoniul cultural vasluian: ”Eu anul trecut v-am rugat ceva și asta o voi face cât timp voi fi aici în Vaslui, să scoatem mai mult în evidență zestrea patrimoniului cultural al acestui județ. Am avut colindători pe tot parcursul săptămânii. Un singur grup de colindători a venit cu câteva colinde din zona Vasluiului”.

La rândul său, primarul Vasile Pavăl le-a mulțumit artiștilor pentru seara magică, urându-le celor prezenți Sărbători liniștite.

”Vă mulțumesc pentră că ne-ați oferit cu adevărat o seară magică, iar pentru acest lucru meritați aplauzele noastre. Spectacolul a fost excepţional, sunt convins că nu va fi uitat curând. Este cel mai frumos dar în prag de Crăciun”, a conchis primarul Vasile Pavăl.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button