ActualitateLocal

Daruri pentru 100 de copii de Moș Nicolae


Cei 100 de copii din Episcopia Hușilor, beneficiari ai burselor acordate prin Proiectul ”Brațele Părintești”, au primit daruri, constând în încălțăminte nouă de iarnă, cărți și dulciuri.
Acestea au fost oferite de părinții consilieri Ilie Ursachi și Gabriel Apopei, din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, delegații Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, cei care gestionează acest amplu proiect caritabil.
Întâlnirea a avut loc la Catedrala Episcopală din Huși, unde au participat la Sfânta Liturghie și la o slujbă de mulțumire pentru toate activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect.
La finalul slujbei, delegatul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părintele consilier eparhial Cosmin Gubernat, a rostit un cuvânt de întâmpinare și a mulțumit, în numele tuturor beneficiarilor pentru ajutorul acordat, iar părintele Gabriel Apopei a prezentat principalele repere ale programului „Brațele Părintești”.
Prin intermediul acestui program, început din anul 2010, sunt ajutați, printr-o formă de adopție la distanță, un număr de aproximativ 700 de copii proveniți din mai multe zone ale țării și din Mitropolia Basarabiei. Ei primesc lunar, pe parcursul unui an școlar, echivalentul în lei a 30 de euro de persoană.
Scopul principal al acestui proiect este prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.
În Episcopia Hușilor, prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, primesc această bursă 100 de copii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button