ActualitateNaţional

110.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

frontiera_2_or-600x400
În data de 27 aprilie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari/ I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 21.50, patrula poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Soloneţ, două persoane de sex masculin care transportau in spate colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului naţional.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi reţinerea persoanelor, iar în urma legitimării au stabilit că acestea sunt cetăţenii români Ionuţ M. şi Ciprian I, în vârstă de 18, respective 38 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.
În urma inventarierii coletelor depistate, s-au găsit 110.000 ţigarete, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova.
Pe timpul cercetărilor Ionuţ M. a declarat că a fost contactat de către o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte care i-a propus ca, în schimbul sumei de 1000 lei, să transporte ţigaretele de la malul românesc al râului Prut până în localitatea Soloneţ.
Ţigaretele în valoare totală de 49.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button