ActualitateNaţional

100 cartuşe de tir descoperite la P.T.F. Sculeni

IMG1
Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași a descoperit, ascunse în bagajele unui cetăean român, 100 cartuşe de tir, calibrul 5,6 mm.

În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Ion S., în vârstă de 31 ani, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care efectua o cursă regulată pe ruta Chişinău – Braşov.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în bagajele bărbatului, în două cutii de carton, 100 cartuşe de tir, calibrul 5,6 mm.
Bărbatul a declarat că a cumpărat cele două cutii cu cartuşe de la o persoană din municipiul Chişinău, plătind pentru acestea suma de 100 de lei moldovenesti, cu intenţia de a le folosi la tragerea cu arma de tir.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button