Zorleni/ Atelier de croitorie pregătit să confecțieneze măști medicale de protecție

Primarul comunei Zorleni, Paula Hultoană, a decis să transforme un atelier de confecționat costume populare într-unul de croit măști medicale de protecție.

Edilul speră ca în cel mai scurt timp să fie confecționate cât mai multe măști, care să protejeze întreaga comunitate și nu numai.

Inclusiv primărița participă la realizarea acestor măști.

”Conjunctura actuală dominată de răspândirea cu rapiditate a noului coronavirus Covid 19 la nivel internațional și implicit la nivel național, ne-a redirecționat din activitățile noastre și începând de astăzi în atelierul nostru am experimentat, croit și cusut primele măști de protecție care pot fi folosite de persoane pentru a se proteja de virusul ucigaș. Semenii noștrii au nevoie de ajutorul nostru acum…..mâine poate fi prea târziu”, a scris Paula Hultoană, pe rețelele de socializare.

Atelierul a fost înființat la Zorleni printr-un proiect cu finanțare europeană, prin intermediul căruia s-au achiziționat utilaje și echipamente specifice pentru dotarea unui atelier de croitorie cu scopul de a crea costume populare în vederea păstrării tradițiilor populare în comună.


Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *