“Ziua Veteranilor de Război – 29 Aprilie”


Vineri, 28 aprilie 2017, ȋn municipiul Vaslui au avut loc ceremonii și manifestări omagiale, cu prilejul sărbătoririi ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI – 29 Aprilie, la care au participat Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN și Subprefectul Mircea GOLOGAN.
De la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat ceremonialul militar și religios pentru depuneri de coroane de flori, ȋn memoria celor care și-au pierdut viaţa pe cȃmpul de luptă.
La manifestări au fost prezenţi veterani de război din judeţ, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Centrului Militar Vaslui, ai autorităţilor locale și judeţene, precum și grupuri de elevi și cadre didactice de la instituţiile de ȋnvăţămȃnt din municipiul Vaslui.
În mesajul adresat participanţilor, Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a subliniat semnificaţia Zilei Veteranilor de Război, marcată anual la 29 aprilie, și a reamintit faptul că ”ziua veteranilor de razboi reprezintă un moment de cinstire, onorant şi legitim, a celor pentru care conceptul de apărare a ţării a fost transformat într-un crez. Generaţiile prezente şi viitoare au obligaţia în a-şi onora veteranii şi de a păstra mereu vie amintirea celor care şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi, astăzi, să putem trăi liberi. Ei sunt eroii noștri, care s-au jertfit pe cȃmpurile de luptă de pretutindeni, ȋnvăţȃndu-ne astfel lecţia curajului și a patriotismului adevărat. Merită toată recunoştinţa şi respectul nostru, pe care o vom materializa prin continuarea idealurilor pe care le-au apărat cu atâtea sacrificii”.
Ceremoniile de la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Război Mondial s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
De la ora 11, Sala “Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Vaslui a găzduit
adunarea omagială, la care au luat parte membrii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Vaslui, reprezentanţi ai administraţiei publice și ai instituţiilor deconcentrate, elevi și profesori vasluieni.
În cadrul ședinţei festive, au fost rostite alocuţiuni cu privire la faptele de arme ale soldaţilor romȃni, pentru apărarea independenţei, suveranităţii și integrităţii teritoriale a ţării, ȋn timpul celui de al Doilea Război Mondial. Totodată, asistenţa a avut ocazia să asculte memorii emoţionante de pe cȃmpul de luptă a doi dintre participanţii la conflagraţia mondială.
Prezent la manifestări, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ȋnmȃnat veteranilor de război plachete și diplome omagiale, “pentru curajul dovedit ȋn teatrele de operaţiuni din timpul celui de al Doilea Război Mondial”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *