Ziua Internațională a Romilor, marcată la Vaslui!

Consiliul Județean Vaslui a organizat alături de Primăria Vaslui, Centrul Creației Populare și Partida Romilor ”Pro Europa” un eveniment menit să marcheze Ziua Internațională a Romilor.

Spectacolul, intitulat ”Te aven amencza! (Veniți cu noi!)”, s-a bucurat de un public numeros în social-media, acolo unde a fost transmis live, Fanfara Rotaria, Daria Crețu, cercul de etnografie și folclor de la Palatul copiilor Vaslui și formația Policrom reușind să smulgă aplauze și să readucă în actualitate momente din tradiția romilor, prin cântec.

”Mulțimea, tradiția neîntreruptă, pentru că în orice circumstanțe au trăit romii, foarte complicate, grele în trecut, poate mai ușoare, adaptate stilului de astăzi, au fost recunoscute ca etnie, ca romi. Pe lângă această empatie generată de neam, au o anumită organizare și de-a lungul timpului au făcut tot felul de eforturi, pentru ca forme de organizare ale lor să fie recunoscute de societățile în care trăiesc. Au anumite obiective, pe care le-au formulat, prin programe, la întâlnirile lor, chiar și în discursurile inevitabile de la asemenea întâlniri, cum e Ziua Internațională a Romilor. Dacă facem o trecere în revistă a acestor lucruri, vom înțelege că încă mai sunt multe probleme de rezolvat și că doar aceste simple mesaje transmise cu această ocazie au menirea de a întări încărcătura simbolică a zilei de 8 aprilie. La ceas de sărbătoare, transmit tuturor romilor multă sănătate și La mulți ani”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *