Tuesday , 31 January 2023, 11:25

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli va fi marcată de polițiști printr-un concurs în rândul elevilor

În data de 30 ianuarie este sărbătorită „Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, care are drept scop promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, mesajul principal fiind dragoste universală, pace și nonviolență.

Cu ocazia zilei de 30 ianuarie, în baza Proiectului național de reducere a violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Vaslui , prin Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, se va lansa un concurs în rândul elevilor de gimnaziu.

Concursul este adresat tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante. Elevii trebuie să realizeze materiale informativ-preventive privind violența sub orice formă și un clip video, de maxim 3 minute, care să transmită mesaje anti-bullying.

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii. La nivel județean va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Concursul are scopul de a îi responsabiliza pe elevi cu privire la propriile emoții și de a-i încuraja să dezvolte emoțiile pozitive prin relații elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte bazate pe armonie și toleranță, în care puterea de convingere a cuvântului și nu a violenței să primeze.

Întrucât tiparele de a reacționa în situații dificile se formează în copilărie / familie, pentru a reduce numărul cazurilor de violență asupra copiilor, transmitem câteva sfaturi pentru adulți, astfel încât, aceștia, să le ofere sprijin celor mici în gestionarea unor conflicte:

  • Fiți mereu împotriva agresiunii și mențineți poziția în acest sens;
  • Încurajați comunicarea ca fiind cea mai bună metodă de rezolvare a conflictelor;
  • Fiți un model pentru copil;
  • Mergeți întotdeauna pe principiul ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

Recomandăm elevilor să evite disputele verbale și implicarea în conflicte de  orice fel. Manifestați atenție la limbajul folosit în public și nu dați curs provocărilor altor persoane. De multe ori de la violența verbală la cea fizică nu est decât un pas. Un limbaj controlat, fără jigniri poate întotdeauna să aplaneze un conflict.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *