Tuesday , 31 January 2023, 11:17

Zeci de primării din judeţul Vaslui, amendate pentru nerespectarea legii privind gestionarea deşeurilor

Zeci de primării din judeţul Vaslui au fost amendate pentru că nu au respectat legea privind gestionarea deşeurilor. Garda de Mediu a formulat şi 19 sesizări penale.

50 din cele 86 de unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Vaslui au fost găsite cu nereguli în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, în urma controalelor efectuate în primele opt luni ale acestui an de către inspectorii Gărzii de Mediu.

În consecinţă, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 400.000 de lei, fie pentru neasigurarea spaţiilor necesare colectării selective, fie pentru lipsa recipientelor necesare sau, de cele mai multe ori, pentru gunoiul aruncat la întâmplare de cetăţeni.

Mentalitatea ar trebui schimbată, crede Gabriel Laic, şeful Gărzii de Mediu Vaslui: „Oamenii trebuie să conştientizeze că ne place ca mediul să fie curat şi să îl lăsăm curat”.

Verificările vor continua în tot judeţul, spun inspectorii de mediu, care, de altfel, au semnalat recent şi faptul că Vasluiul a colectat selectiv în ultimul an doar 1% din toată cantitatea de deşeuri produsă.

O implicare mai serioasă a primarilor în acest proces poate face diferenţa

„Sunt şi primari mai reticenţi, din lipsă de fonduri sau mentalitate, nu au grijă îndeajuns de aproape de mediu”, a declarat Gabriel Laic, şeful Gărzii de Mediu Vaslui.

Trebuie spus că inspectorii Gărzii de Mediu Vaslui, în primele opt luni ale acestui an, au formulat şi 19 sesizări penale pentru persoane fizice şi juridice din judeţ care au încălcat legislaţia de protejare a mediului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *