ActualitateLocal

Zeci de polițiști și jandarmi, în stradă pentru a-i verifica pe vasluieni dacă respectă măsurile anticovid

În cursul zilei de ieri, 2 noiembrie 2021, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, peste 115 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 15 societăți comerciale, peste 60 de locații/medii de interes, peste 35 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 180 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 1.500 de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button