Zeci de patroni prinși în ofsaid de polițiști. O parte au fost sancționați și s-au ales cu marfa confiscată!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, care au avut drept scop contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat.

Activitățile au vizat, pe lângă contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului) și verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 80 de agenți economici și legitimate peste 90 de persoane.

Au fost aplicate un număr de 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 54.500 de lei. Dintre acestea, 21 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 12 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 12 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 6 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

De asemenea, a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

Mai mult, au fost confiscați peste 2.500 de lei, precum și bunuri (țigarete și produse nealimentare) în valoare de peste 1.000 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *