Tuesday , 31 January 2023, 12:52

Zeci de baruri şi restaurante din Vaslui, închise din cauza clienţilor fără certificat digital

În Vaslui au fost închise, în ultima perioadă, câteva zeci de baruri şi restaurante din cauza clienţilor fără certificat digital. Poliţiştii spun că au aplicat legea, în timp ce proprietarii acelor localuri cred că au fost supuşi unor măsuri exagerate şi abuzive.

În prezent sunt în jur de 30 de baruri şi restaurante din municipiul Vaslui închise temporar de poliţişti. Oamenii legii, în urma unor controale, au considerat că nu au fost respectate anumite reguli de prevenire a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Patronii însă se declară nemulţumiţi de aceste măsuri, pe care le consideră prea drastice.

În Crucea Gării s-au închis trei. Unul a fost închis deoarece un client avea schema de vaccinare completă, dar nu îşi făcuse aplicaţia aia şi au închis. Eu întreb, la 25 de puncte de lucru sunt minimum 50 de lucrători, iar acum, pe perioada asta, nu sunt plătiţi”, a spus Ştefan Lucian Păduraru, om de afaceri din municipiul reşedinţă de judeţ.

La rândul lor, poliţiştii susţin că echipele de control aplică legea.

”Noi încercăm pe cât posibil să facem oamenii să înţeleagă de ce este important să respectăm aceste prevederi. Mai departe de atât, totul ţine de atitudinea lor faţă de noi şi faţă de legi”, a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.

Barurile şi cafenelele închise în ultima perioadă sunt doar din municipiul reşedinţă de judeţ.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *