Sunday , 29 November 2020, 21:45

Zeci de amenzi aplicate comercianților din Vaslui! Polițiștii au găsit și țigări netimbrate la vânzare!

În zilele de 6 și 7 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui au derulat o acțiune polițienească pe raza județului Vaslui, privind prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 75 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110. 000 lei. Amenzi în valoare de 59. 500 lei au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite iar amenzi în valoare de 50. 500 lei au fost aplicate pentru la abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Au fost confiscați peste 3.500 lei, dar și bunuri (țigarete fără timbru de acciză, furaje, legume, produse destinate curățeniei, produse alimentare și de panificație), în valoare totală de peste 2.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Totodată, polițiștii au constatat șisăvârșirea a 3 infracțiuni, una prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, una de contrabandă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și una de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 din Codul Penal.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Creştere a cazurilor de infectare cu Covid: două localităţi cu incidenţa de peste 3 la mie!

Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 2,3 la mia de locuitori la …

Jandarmii vasluieni au donat sânge pentru salvarea unei fetițe de 9 ani, diagnosticată cu cancer

Jandarmii vasluieni s-au mobilizat, iar vineri la prima oră au donat sânge pentru cei aflați …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *