Thursday , 29 September 2022, 22:26

Zeci de agenți economici amendați și marfa confiscată

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În ultima perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – au executat mai multe acțiuni polițienești pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice și a comercializării produselor farmaceutice din mediul rural.

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la peste 520 de agenți economici și au legitimat peste 390 de persoane, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 lei.

Cele mai multe sancțiuni  – 24 – au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  nr. 1/1999 raportate la Ordonanțele Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19,  iar 19 au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit.

Totodată, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (alcool sanitar, produse de curățenie, legume, fructe și alimente) în valoare totală de peste 4.200 lei, precum și suma de 500 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *