Sunday , 29 November 2020, 22:23

„Zâmbet de copil” – proiect socio-educațional în Parohia Telejna

S-a finalizat a doua ediție a proiectului „Zâmbet de copil” derulat de Parohia Telejna, Protopopiatul Vaslui, în parteneriat cu fundaţia World Vision Romania.

„Activitățile din proiect au constat în ateliere de lucru manual, de desen, de lectură și de pictură. Dat fiind contextul delicat în care ne aflăm, toate ateliere programate s-au desfășurat la domiciliul beneficiarilor.

Fondurile alocate iniţial pentru o excursie,  au fost folosite pentru proiectarea și amenajarea unor puncte de acces la internet gratuit în proximitatea celor trei școli și a parcurilor aferente din cele trei sate componente ale Parohiei (Telejna, Butucăria și Dobroslovești), dat fiind faptul că în aceste sate internetul este foarte greu accesibil.

Astfel, copiii au putut participa online la aceste ateliere, susținute de voluntarii parohiei, primind îndrumări de la aceștia cu privire la modalitățile de realizare a materialelor propuse, au urmărit filmulețe cu tematica proiectelor şi au putut trimite creaţiile lor”, a menţionat părintele paroh Marian Tănasă.

Beneficiari ai proiectelor au fost  85 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, sprijiniţi de 10 adolescenți voluntari. După finalizarea activităţilor, voluntarii au împărţit diplomele şi pachete cu dulciuri la domiciliul fiecărui beneficiar.

Toate materialele realizate de copii fost expuse atât în varianta online, pe grupul de Facebook al Parohiei, cât și în varianta fizică, în pridvorul bisericii parohiale din Telejna.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Creştere a cazurilor de infectare cu Covid: două localităţi cu incidenţa de peste 3 la mie!

Rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 2,3 la mia de locuitori la …

Jandarmii vasluieni au donat sânge pentru salvarea unei fetițe de 9 ani, diagnosticată cu cancer

Jandarmii vasluieni s-au mobilizat, iar vineri la prima oră au donat sânge pentru cei aflați …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *