ActualitateLocal

Voluntarii Elenei Cuza

donatii1
Săptămâna 14-18 noiembrie 2016 a fost declarată, la nivel naţional, “Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Campania socială se desfăşoară în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Scopul acesteia este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ de masă cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente.
La Şcoala Gimnazială “Elena Cuza” din Vaslui, ca şi în ceilalţi ani, în ziua de 17 noiembrie 2016 s-a desfăşurat o amplă acţiune de strângere de legume, fructe şi alte produse alimentare (ulei, orez, făină, mălai, diferite conserve din fructe sau legume, paste etc.), cu implicarea activă a cadrelor didactice şi a elevilor voluntari şi prin generozitatea părinţilor.
Produsele colectate au fost donate unor copii din şcoală aflaţi în dificultate, altor două familii nevoiaşe din oraşul Vaslui şi din comuna Zăpodeni, dar şi copiilor care locuiesc permanent sau temporar în centrele sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.
“Bunătatea, altruismul şi solidaritatea ne-a unit pe toţi în jurul legumelor şi fructelor şi a altor produse alimentare de bază donate din suflet”, a precizat prof.Emilia Polcovnicu, responsabil SNAC la nivel de unitate, care coordonează proiectul “Voluntarii Elenei Cuza”
“Consider că, prin aceasta, suntem mai aproape de modelul pe care l-a oferit Doamna Elena Cuza, patronul spiritual al şcolii noastre, ea însăşi o susţinătoare a celor aflaţi în nevoi şi suferinţă. }in să mulţumesc, în numele celor care s-au bucurat de acest gest, tuturor elevilor implicaţi şi părinţilor acestora, precum şi colegilor care ne-au susţinut în realizarea acestei acţiuni”, a conchis prof. Diana Şfaiţer, directorul Şcolii “Elena Cuza” Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button