Thursday , 29 September 2022, 23:32

Vitezomanii ”arși” la bani de polițiștii de la Serviciul Rutier

În perioada 4-6 februarie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au acționat pe drumurile publice ale județului, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat.

Activitățile au vizat depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză admise sau care se află sub influența alcoolului, precum și pentru identificarea pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor de atelaje agricole care încalcă normele rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 400 de vehicule, legitimat peste 420 de persoane și testat alcoolscopic peste 300 de conducători de vehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 86.300 de lei. Dintre acestea, 196 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 35 permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză (30), conducerea sub influența alcoolului (4) și depășirea neregulamentară (1).

Polițiștii rutieri vasluieni vor acționa în continuare în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule și pentru consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *