ActualitateLocal

VIDEO / Premierul Moldovei mulțumește României pentru ajutorul acordat în depășirea crizei energetice

Peste 300 de agenți economici din domeniul industrial și agricol participă la Expoziția jubiliară „Fabricat în Moldova”, aflată la cea de-a 20-a ediție. 

Prezentă la festivitatea de inaugurare a evenimentului, premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, a apreciat tendința producătorilor autohtoni de a se reorienta, pentru a face față  situațiilor de criză și a pune accentul pe calitate.

Ea a mulțumit, totodată, României, pentru sprijinul acordat Moldovei în această perioadă extrem de complicată.

„Mă refer la asistența oferită pentru a diminua efectele crizei energetice, pentru a accesa resurse energetice din România. De asemenea, avem programe importante de infrastructură, de construcție a drumurilor, a podurilor. Avem asistență din partea României pe toate domeniile de dezvoltare”, a precizat Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a vorbit despre importanța pentru antreprenori a statutului de țară candidată la UE, primit de Republica Moldova în vara anului 2022: „Odată cu avansarea în procesul de integrare europeană, cresc oportunitățile, dar și provocările pentru businessul moldovenesc. Antreprenorii noștri obțin acces la milioane de noi consumatori, în același timp – trebuie să facă față unor cerințe noi, uneori mai severe, și să concureze cu producători mai mari”. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button