ActualitateLocal

”Povestea, leagănul copilăriei!”


La Grădinița nr.17 Vaslui, unitățile preșcolare vasluiene au organizat concursul de interpretare dramatică ”Povestea, leagănul copilariei”, aflat la cea de-a IX-a ediţie, parte a proiectului naţional ”Copilăria, basmul cel mai minunat”, care face parte din Calendarul Activităţilor Educative Regionale.
Și în acest an, cadrele didactice au îndrumat copiii să pună în scenă poveşti create sau cunoscute, miniscenete, dramatizări, piese de teatru, scopul fiind stimularea potenţialului creativ.
Vizibil emoţionaţi, prichindeii au reuşit să impresioneze cu prestaţia lor, smulgând ropote de aplauze de la educatoare. Ca urmare, juriul, format din Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Zoica Popescu și Monica Mustățean, din partea Inspectoratului Școlar Județean, și Adrian Gherghe, de la Palatul Copiilor Vaslui, a avut o misiune destul de grea.
La finele concursului, Grădinița nr.3 Vaslui (educatoare Angelica Costin și Manuela Apostol-Rotaru), cu piesa ”Vin Turci”, și Grădinița nr.17 (educatoare Gabriela Grosu și Viorica Chiosa), cu piesa ”Sarea în bucate”, au obținut premiul I.
De altfel, grădinița gazdă a mai avut în concurs încă trei grupe, care au primit premiul II. Acestea au prezentat piesele ”Ridichea uriașă” (educatoare Gabriela Grosu și Viorica Chiosa), ”Dumbrava minunată” (educatoare Elena Parfene și Marcela Afrăsînii) și ”Ridichea uriașă” (educatoare Gina Nane, Coca Pricop și Crina Țiplea).
Premiul II a mai primit Grădinița nr.15 Vaslui (educatoare Tatiana Pârcălabu, Ana Todeilă și Adelina Floricică), cu piesa ”Mama…doar mama”.
Grădinița nr.5 Vaslui (educatoare Maricica Pintilie și Irina Ghiurțu) a primit premiul III, pentru piesa ”Sarea în bucate”.
Coordonatorul proiectului este Zoica Popescu, inspector şcolar pentru educaţie timpurie, iar concursul a fost organizat de toate grădiniţele din municipiul Vaslui.
La etapa naţională, jurizarea se va face pe baza vizionării dvd-urilor.
De precizat faptul că în cadrul proiectului sunt implicaţi 1.600 de copii şi 150 de educatoare din 25 judeţe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button