Thursday , 29 September 2022, 23:41

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, maestrul Eugen Doga atrăgând ca un magnet pe vasluienii iubitori de carte.

Deși neîncăpătoare, sala a oferit momente de virtuozitate scriitoricească, invitatul zilei simțindu-se ca acasă.

De altfel, cărțile puse în vânzare s-au „topit” precum înghețata, cei prezenți la lansarea cărții „Viața așa cum a fost să fie” stârnind curiozitatea multora.

Cartea reprezintă un bun prilej în a-l redescoperi pe marele compozitor, care dovedește că poate fi un maestru al cuvântului, transcris într-o carte cu 400 de pagini, care a văzut lumina tiparului anul trecut.

De altfel, Eugen Doga a avertizat auditoriul că nu știe să scrie cărți, însă simțul detaliului artistic a fost conturat de fragmente ale unei biografii extraordinare.

„Am citit ultima ediția a vocabularului limbii mderne române și am înțeles că multe cuvinte sunt scoase, dar puțină lume cunoaște. Obosit nu mai este acolo! Nu am timp, nu vreau, ani, vârstă sunt scoase. Nu o să le găsiți. De aceea trăiesc cu aceste iluzii și îmi place. Fără iluzii, fără vise, fără inspirație, fără această amăgire nu se poate mișca. Ne mișcă iluziile și e foarte bine. Ele nu au stăpânire. Nu se opresc, sunt ca niște umerașe. Ferească Dumnezeu să pierd acest șir al iluziilor”, a spus maestrul.

La momentul lansării cărții a fost prezent și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a promis că Eugen Doga va fi adus la Vaslui și la alte evenimente culturale.

„Este bine să nu ne grăbim și să-l ascultăm pe maestrul Doga și să-i adresăm mulțumirile noastre pentru că, printre alte multe lucruri, prin faptul că a scris o carte își mai găsește timpul să intre în dialog cu oamenii. Îi mulțumim foarte mult că a onorat invitația noastră de a fi prezent la Vaslui”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

La final, Eugen Doga a oferit cu generozitate autografe tuturor vasluienilor prezenți la eveniment.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *