Vasluiul nu se află pe harta județelor cu persoane infectate cu virusul Covid-19

Conform datelor furnizate de Instituția Prefectului, în prezent, în spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 31 de persoane, iar numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este de 310, nefiind niciun caz confirmat cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 33 de persoane.

”Privind starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină putem declara că nu sunt probleme deosebite. Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu deține echipamente de testare pentru COVID – 19, testarea se realizează la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului-județul Vaslui.

Având în vedere Hotărârea nr. 10/14.03.2020 a comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Instituția Prefectului menționează că toate persoanele asimptomatice sosite în România începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, din țări care înregistrează cel puțin 500 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au obligația de a se autoizola la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, se atrage atenția asupra acestei necesități de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus ( COVID – 19 ), pentru aceasta fiind necesară cooperarea și implicarea cetățenilor.

”Rugăm cetățenii care nu se află în izolare sau carantină să folosească pentru sesizări numărul unic de urgență 112, iar pentru alte informații despre COVID – 19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358. Facem precizarea că, nerespectarea condițiilor de izolare intră sub incidența Articolului 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală”, se mai precizează în comunicatul Prefecturii Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *