Vasluiul deține o zonă protejată de o însemnătate aparte, intitulată Delta Prutului

În estul județului, în Lunca Prutului, există una dintre cele 9 arii de protecție avifaunistică aflate pe teritoriul județului Vaslui.

Mulți cataloghează zona Cârja drept Delta Prutului, una aflată încă în anonimat, după ce vreme de zeci de ani a fost zonă interzisă, fiind anexată graniţei strategice cu vecinul de la Răsărit, fosta URSS.

Localnicii spun că atracţiile din Lunca Prutului le-ar putea aduce mulţi turişti, dacă aceştia ar cunoaşte secretele ei.

Deocamdată aceste secrete sunt cunoscute de către pescari, iar aceştia nu sunt deloc puţini, venind de prin toate colțurile țării.

Suprafața ariei protejate Mața – Cârja -Rădeanu este de 5.871,5 ha, din care în județul Vaslui se regăsesc 3.916,7 ha, ceea ce reprezintă 66% din suprafaţa totală.

Aria protejată este situată în lunca râului Prut, în aval de localitatea Fălciu (judeţul Vaslui) şi se întinde până aproape de localitatea Oancea (judeţul Galaţi).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *