Thursday , 29 September 2022, 22:35

Vasluiul, campioană în derularea de proiecte educaționale cu fonduri europene

În ultimii 8 ani, unitățile școlare vasluiene au derulat sute de proiecte educaționale, finanțate prin diferite programe europene.

Numai prin Erasmus + și Lifelong Learning au fost derulate din 2012 și până în prezent 244 de proiecte, școlile implicate punând deja în practică toată experiența acumulată la reuniunile de proiect.

Și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a implementat prin cele două programe 6 proiecte, unul dintre ele, Proiectul de parteneriat strategic ”Wellbeing and inclusion for New Educational Resources” fiind declarat exemplu de bună practică la nivel european în 2017.

ISJ Vaslui a mai fost implicată în derularea a 5 proiecte de dezvoltare instituțional finanțate din Fondul Social European, iar alte 2 sunt în faza de evaluare.

De asemenea, instituția coordonată de prof.Gabriela Plăcintă a mai implementat un proiect de combatere a abandonului școlar, finanțat prin Mecanismul SEE.

Gabriela Plăcintă, inspector general ISJ Vaslui

Un alt proiect de află în faza de evaluare de conținut, fiind depus la FRDS.

În competiția națională ”Școală Europeană”, 25 de unități școlare dețin acest certificat. Din 2015, județul Vaslui a ocupat an de an locul 1 în această competiție.

Și la Concursul Național de produse finale ale proiectelor europene ”Made for Europe”, județul Vaslui a fost pe podium în ultimii 8 ani, obținând 15 premii 1, 10 premii 2, 12 premii 3 și mai multe mențiuni.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *