Tuesday , 24 November 2020, 10:42

Vasluiul are sistem modern de irigații, dat în folosință pe valea Prutului!

Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare ANIF Vaslui a pus în funcţiune staţia de pompare SPR 3 Bumbăta, investiție ce face parte din programul “Reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii din amenajarea Albiţa Fălciu, judeţul Vaslui”, cu finanțare europeană, de peste 10 milioane de euro.

Odată cu punerea în funcţiune a staţiei a fost dat în exploatare canalul de irigaţii existent care a fost reabilitat în cadrul aceluiaşi obiectiv de investiţii.

Canalul, cu o lungime de 3.500 m, asigură transportul apei de la stația de pompare la mai multe puncte de livrare, pentru irigarea unei suprafete de 2.109 ha.

În prezent, suprafaţa contractată pentru irigaţii la nivel de județ este de 14.465 ha, dintre care 13.870 ha în Albiţa – Fălciu şi 595 ha în amenajarea de irigaţii Mânjeşti.

În perioada următoare, ANIF, Filiala de Îmbunătățiri Funciare Vaslui, va pune în funcțiune alte două staţii de pompare și aproximativ 8,6 km canale de irigaţii reabilitate, lucrările fiind realizate în proporție de 70%.


Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Caz cutremurător: Poliţist român de frontieră, găsit în pat cu gâtul tăiat de flex

Un poliţist de  frontieră, de 43 de ani, din localitatea Berezeni, a fost găsit mort …

Nicu Ciupilan revine în funcția de viceprimar al Hușiului

În această seară, consilieri hușeni au ales noul viceprimar al municipiului. Este vorba despre Nicu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *