Vasluiul a avut o prezență activă la Concursul Național de Știință și Inginerie RoSEF, etapa internațională!

În perioada 28 – 31 august 2020 s-a desfășurat prima editie online a etapei internaționale a Concursului Național de Știință și Inginerie RoSEF (Romanian Science and Engineering Fair).

La această manifestare științifică a participat și echipa din Vaslui, impreuna cu 150 de echipe din alte tari, formată din elevii: Răzvan – Gabriel Croitoru (Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui), Denis Chirițescu (Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui) și eleva Daria – Maria Botezatu.

Acestia au fost  îndrumați de profesorii Irina Dumitrașcu (inspector școlar la IȘJ Vaslui) și Leonaș Dumitrașcu (Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui).

Primăria Vaslui a susținut financiar, ca de obicei această performanță ale elevilor vasluieni.

Pentru reușita deplină am avut și sprijinul domnelor profesor Chirițescu Ana – Carmen (Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui) și  Botezatu Ana Maria (Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui).

Cei trei elevi sunt îndrumaţi la Centrul Judeţean de Excelenţă, zona Vaslui.

”Prezentarea Dronei agricole, a materialelor audio – video, prezentarea PPT și spoturilor depre Vaslui și România au fost posibile prin generozitatea conducerii Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui care susțin și asigură condiții deosebite pentru desfășurarea activității de performanță”, a spus Irina Dumitrașcu, unul dintre coordonatorii echipajului vasluian.

Ediția 2020 a competiției internaționale – International Festival of Engineering Science and Technology I-FEST², este organizată de Assocication For the Future of Sciences and Technology (ATAST) din Tunisia la care este afiliată și Societatea Ştiinţifică Cygnus din Suceava și alte asociații internaţionale: Intel ISEF, INESPO, MILSET, I-SWEEEP.

Concursul este destinat elevilor din clasele a V-a până în clasa a XII-a și îşi propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniul ştiinţific şi tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica şi tehnica cercetării, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *