Thursday , 29 September 2022, 22:39

Vasluienii vitezomani sancționați de polițiști de la Rutieră

În perioada 5-7 iunie 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră și de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

Totodată, s-a urmărit determinarea conducătorilor de vehicule să respecte prevederile legale referitoare la circulația pe drumurile publice, prin impunerea legii și sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii care circulă cu vehicule ce prezintă defecțiuni tehnice. Au fost vizate, în special, vehiculele din categoria L3 (motocicletele), care prezintă modificări aduse sistemului de evacuare a gazelor, producând zgomote care deranjează liniștea publică.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor  și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților derulate, la care au participat mai mult de 60 de polițiști, au fost verificate aproximativ  540 de vehicule și 820 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat peste 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 76.500 de lei.

Cele mai multe sancțiuni (aproximativ 250) au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare (6 motociclete).

Principalele cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h, depășirea neregulamentară, conducerea sub influența alcoolului, neacordare de prioritate (vehicule) și neacordare de prioritate (pietoni).

Principalele cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defecțiuni tehnice, folosirea de anvelope uzate peste limita admisă, folosirea de anvelope de alte dimensiuni, emiterea de noxe poluante peste limita legală admisă, aplicarea pe geamurile laterale de folii neomologate și constatarea de defecțiuni la sistemul de iluminare.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (2) și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(2).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *