Vasluienii sunt interesați de cursurile de calificare a producătorilor agricoli

Anul trecut, 119 vasluieni au absolvit cursurile de calificare a producǎtorilor agricoli.

43 au obținut certificatul de apicultor, alți 12 pe cel de legumicultor, 26 au absolvit cursurile de tractorist, iar 22 au devenit lucrătoro în cultura plantelor. De asemenea, 16 vasluieni au obținut certificatul de lucrător în creșterea animalelor.

Pentru cursurile de instruire aferente PNDR 2014-2020 au participat un număr de 10 beneficiari, respectiv pentru Măsura 10 – Agro-mediu și clima (3), Mǎsura 11- Agricultura ecologică (4) și Submăsura 6.1 (3).

”Pȃnă la această dată, la sediul Direcţiei pentru Agriculturǎ Judeţene Vaslui, prin Compartimentul de formare profesională, promovare şi elaborare proiecte, au absolvit un numǎr de 43 solicitanţi, după cum urmează: 13 persoane pentru cursul lucrǎtor în cultura plantelor, 7 pentru cursul lucrǎtor în creşterea animalelor şi 13 pentru cursul apicultor. Ȋn ceea ce priveşte înscrierea la Cursurile de formare profesionalǎ (nivelul II – 360 ore), acestea au un cost de 400 lei / curs, potrivit OMADR nr. 43/2017, se desfășoară pe o perioadă de  3 luni – în baza unui contract încheiat între instituţie şi solicitant, iar activităţile teoretice de instruire şi formare profesională au loc la sediul instituţiei noastre”, se precizează într-un comunicat al Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *