Vasluienii au venit în număr mare la ”Noaptea muzeelor”

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui. A fost seara în care vasluienii respiră cultură, mai ales că intrarea a fost gratuită.

Pe lângă vizitarea expoziției de bază, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” a pregătit o serie de surprize în această seară: spectacole, expoziții temporare, joc, tombolă și premii.

Iubitorii de artă plastică au fost prezenți la vernisajul expoziției ”Donații/Donatori”, care cuprinde 51 de lucrări de pictură, grafică și sculptură , găzduite de Sala ”Arta”.

Activitatea culturală a fost realizată în colaborare cu Clubul Rotary Vaslui, District 2241 și Filiala Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

O provocare pentru pasionații de mistere a fost concursul ”Detectiv peste timpul istoric”, ajuns la a II-a ediție, care a presupus identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziția de bază, amplasat la o altă secție decât cea de care aparține. Câștigătorul a fost premiat prin tragere la sorți.

A fost și o paradă a costumelor unor personalități vasluiene, cum ar fi Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Constantin Tănase sau Emil Racoviță, care au atras privirile celor prezenți, mulți dorind să se fotografieze cu acestea.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *