Wednesday , 24 February 2021, 19:11

Vasluianul care a fotografiat buletinul de vot, amendat cu 600 de lei

În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, pe raza judeţului Vaslui nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Până la acest moment, în afară de cele comunicate deja, au mai fost înregistrate 4 sesizări cu privire la fapte ce pot avea legătură cu procesul electoral.

În fiecare caz, au fost demarate imediat verificări. Într-unul din aceste cazuri (votantul a fotografiat buletinul de vot) s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 600 de lei. În restul cazurilor sunt continuate verificările.

De asemenea, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma apariţiei unui material în mediul online (pe o reţea de socializare) şi au efectuat verificări cu privire la continuarea propagandei electorale. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, aceasta nu se confirmă.

”Vă reamintim că pentru această faptă se poate aplica o amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. La nivelul judeţului Vaslui, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi-au exercitat dreptul de a vota un număr de 23 de persoane. Totodată, 217 persoane încarcerate în cadrul Penitenciarului Vaslui au depus cereri pentru a-şi exercita dreptul la vot”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cod galben de ceață în județul Vaslui!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă …

Bărbat din Banca, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *