Friday , 26 February 2021, 05:14

Vaslui: Patru cutremure în doar câteva ore!

Patru cutremure de suprafaţă au avut loc azi noapte, în zona Moldovei – judeţul Vaslui, în intervalul orar 22:00 – 1:00.

Cel mai puternic, de magnitudine de 4,2, a avut loc la ora 0:39, la o adâncime de 8 km, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Aseară, la 20:37 a avut loc un cutremur şi în regiunea seismică Vrancea, magnitudinea înregistrată fiind de 3.

Oamenii din zonă au reacţionat diferit, unii precizând că ”nu a fost puternic. A fost micuț. Nu m-am speriat pentru că nu dormeam”. 

”A venit prima dată un vuiet și apoi s-a mișcat puțin (…) nu știu câte grade a avut cutremurul, nu m-am mai uitat. Nu m-am speriat. Au început câinii să latre și mi-am dat seama că se întâmplă ceva, eu sunt de la țară”, a precizat un alt vasluian

”M-am așteptat să vină un cutremur mai mare. Am stat liniștită și m-am așezat într-un colț. M-am protejat, dar nu a fost un al doilea cutremur. Să sperăm că nu va veni așa de curând și că nu ne va mai speria”, a mai spus o vasluiancă.

De la începutul lunii octombrie, în România au avut loc 36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. 

  

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Șoselele ce centură ale Vasluiului rămân în planurile Ministerului Transporturilor

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat într-o conferință de presă că Ministerul Transporturilor nu a …

Proiectul ALDEBARAN, derulat de Asociația PROFIZICA, a ajuns la final!

Pe 24 februarie 2021 a avut loc într-un cadru festiv la Liceul ”Ștefan Procopiu” din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *