Saturday , 28 November 2020, 03:13

Vaslui: Patru cutremure în doar câteva ore!

Patru cutremure de suprafaţă au avut loc azi noapte, în zona Moldovei – judeţul Vaslui, în intervalul orar 22:00 – 1:00.

Cel mai puternic, de magnitudine de 4,2, a avut loc la ora 0:39, la o adâncime de 8 km, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Aseară, la 20:37 a avut loc un cutremur şi în regiunea seismică Vrancea, magnitudinea înregistrată fiind de 3.

Oamenii din zonă au reacţionat diferit, unii precizând că ”nu a fost puternic. A fost micuț. Nu m-am speriat pentru că nu dormeam”. 

”A venit prima dată un vuiet și apoi s-a mișcat puțin (…) nu știu câte grade a avut cutremurul, nu m-am mai uitat. Nu m-am speriat. Au început câinii să latre și mi-am dat seama că se întâmplă ceva, eu sunt de la țară”, a precizat un alt vasluian

”M-am așteptat să vină un cutremur mai mare. Am stat liniștită și m-am așezat într-un colț. M-am protejat, dar nu a fost un al doilea cutremur. Să sperăm că nu va veni așa de curând și că nu ne va mai speria”, a mai spus o vasluiancă.

De la începutul lunii octombrie, în România au avut loc 36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. 

  

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproximativ 2.000 de firme din județ se vor închide din cauza pandemiei, crede președintele CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, preconizează că aproximativ 2.000 …

Accident la ieșirea spre Negrești! Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *