ActualitateLocal

Varujan Vosganian și-a lansat ultimul volum „Povestiri despre oameni obișnuiți” la Vaslui

În această după amiază, sala Arta a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a găzduit lansarea volumului „Povestiri despre oameni obișnuiți” în prezența autorului Varujan Vosganian.

Cartea, apărută de curând în colecția „Fiction Ltd.” a editurii Polirom, a fost prefațată de Theodor Codreanu și Valeriu Stancu, gazde fiind Ramona Mocanu, directorul muzeului vasluian, și Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Varujan Vosganian a precizat că volumul prezintă „întâmplările neobișnuite din viața oamenilor obișnuiți, care își trăiesc patimile, nădejdile și dezamăgirile, extazul și disperarea fără ca noi să le observăm”.

„Noi îi vedem şi îi ignorăm, ca să nu spun că uneori îi vedem şi îi dispreţuim. O să găsiţi aici tipologii umane pe care le puteţi identifica lângă dumneavoastră”, a spus autorul.

Varujan Vosganian şi-a exprimat satisfacţia că „spre deosebire de politică, în cultură e loc pentru toată lumea şi, din fericire, nu se fac competiţii şi nu sunt scaune fixe pe care oamenii să le ocupe cu numărători publicate în Monitorul Oficial”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button