Thursday , 29 September 2022, 22:49

Urmărire ca în filme pe DN 24! Un vasluian a încercat să fugă de un echipaj de poliție, care i-a făcut semn să oprească!

Astăzi, polițiștii rutieri vasluieni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea Văleni, județul Vaslui, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei de poliție, față de un un autoturism înmatriculat în județul Vrancea.

Acesta nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, încercând să se sustragă activității de control.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, în trafic, reușindu-se interceptarea acestuia, după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 400 metri.

Întrucât conducătorul auto depistat la volan a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea și stabilirea identității acestuia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul de 25 de ani din Boțești, județul Vaslui, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *