Uniunea Europeană sprijină cadrele didactice în asigurarea echilibrului emoțional al preșcolarilor

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Vaslui a organizat, în data de 26 ianuarie 2022, în format online , conferința de închidere a proiectului Erasmus+ intitulat S.E.L.F.I.E. ”Social and Emotional Learning For an Ideal Evolution of the preschool” (”Învăţarea socială şi emoţională pentru o evoluţie ideală a preşcolarului”), Acţiunea Cheie 1 (KA1) – Proiect de mobilitãţi individuale pentru educaţie şcolarã. În cadrul conferinței, cadrele didactice, membre în echipa de implementare a proiectului au diseminat și valorizat rezultatele proiectului.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 15 luni, începând cu data de 01.11.2020, urmând să se finalizeze pe 31.01.2022. A avut un buget  aprobat de 17440 EUR, iar obiectivul său general a fost de a dezvolta, la nivelul grădiniței, strategii adecvate care să faciliteze exersarea abilităţilor socio-emoţionale ale preşcolarilor. În acest context, prin implementarea proiectului S.E.L.F.I.E.,  8 cadre didactice ale unității au avut oportunitatea formării profesionale în context european, acestea participând, în perioada 09-13 august 2021, la cursul de formare ”Ecologie emoțională pentru un mediu școlar echilibrat”, furnizat de iDevelop Teacher Training, în Sevilla, Spania.

Pe parcursul proiectului, activitățile desfășurate de către cadrele didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 5 Vaslui au constituit, pentru preșcolari, un real sprijin în dobândirea unor cunoștințe, comportamente și atitudini absolut necesare dezvoltării competențelor sociale și emoționale. Astfel, micuții au reușit să își formeze și să-și consolideze  abilități specifice dezvoltării emoționale, prin recunoaşterea, exprimarea, înţelegerea și reglarea/autoreglarea emoţiilor. Totodată, ei și-au format și consolidat abilităţile de interacţiune cu adulţii şi copiii de vârste apropiate, prin adoptarea unor comportamente prosociale, manifestarea empatiei, precum și prin acceptarea şi respectarea diversității.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *