Un vasluian, surprins într-o explozie produsă într-un garaj în localitatea Vetrișoaia

Sectia de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj din localitatea Vetrișoaia, comuna Vetrișoaia.

La fața locului a intervenit și SVSU Vetrișoaia cu o autocisternă cu apă și un echipaj de voluntari.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui garaj și a unui autoturism, existând pericolul de propagare la o locuință din apropiere.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, în garaj se produsese o explozie în care a fost surprinsă și o persoană. Victima, o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 60 ani suferise arsuri, dar era conștientă.

Victima a primit primele îngrijiri medicale în ambulanța SMURD, după care a fost transportată la Compartimentul Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși, aceasta fiind diagnosticată cu arsuri de gradele I și II pe față, pe gât și pe membrele superioare.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței din apropiere.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars: acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătrați, circa 50 litri benzină, diverse scule, aparate electrice și produse textile.

Au fost distruse: un autoturism (în proporție de aproximativ 70%), un compresor, diverse utilaje. A fost salvată locuința.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalația electrică.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *