Un tânăr de 18 ani, beat și fără permis, a accidentat trei persoane aflate într-o stație de autobuz

Polițiștii Biroului Rutier Huși au reținut un tânăr, în vârstă de 18 ani, care a fost implicat într-un eveniment rutier, în localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui.

În data de 20 martie 2022, ora 17.42, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin  S.N.U.A.U. 112, despre faptul că, în localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui, a avut loc un accident rutier, în urma căruia au fost vătămate 3 persoane, iar conducătorul autoturismului implicat a părăsit locul accidentului.

În urma cercetărilor efectuate, echipa operativă de cercetare, formată din polițiști rutieri și de ordine publică, au depistat și identificat autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, implicat în evenimentul rutier produs pe drumul sătesc din localitatea Leoști și persoana care l-a condus la acel moment.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea infracțiunilor, în calitate de conducător auto, ar fi surprins și accidentat persoanele vătămate, care se aflau într-o stație de transport public în comun.

După producerea evenimentului rutier, acesta nu și-ar fi îndeplinit obligațiile legale ce decurg din calitatea de conducător auto și ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La data de 21 martie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri hușeni au reținut tânărul de 18 ani, pe o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, 22 martie 2022, aceasta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”conducerea unei vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unei vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe„ și  ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *