Un primar optimist la Oșești: ”Am multe proiecte. Sper să am și buget adecvat!”

Noul primar al comunei Oșești, Ioan Todirașcu, are planuri optimiste în privința dezvoltării comunității.

Acesta are mai multe proiecte pregătite, legate de infrastructura rutieră și aducțiune de gaze naturale.

”Am în plan 7 km de drum pe care vreau să-i asfaltez. Acest drum face legătura între satul reședință și satul Pădureni. Mai sper să se concretizeze proiectul cu aducțiunea de gaze naturale. Documentația a fost depusă încă din luna decembrie a anului trecut. Până acum nu am avut nicio solicitare de clarificări. Am lucrat cu o firmă foarte serioasă, care a finalizat proiectul la timp. Mai am un proiect prin FDI de modernizare a 7,5 km de drum în satul Buda. Este un drum vital pentru localnici. După ploiele din toamnă și vremea din această iarnă, drumul este aproape impracticabil. Punem piatră degeaba. Trebuie urgent asfaltat. Suntem totuși în secolul 21 și nu se mai poate să mergem în noroi până la genunchi”, a spus Ioan Todirașcu.

Primarul mai în vedere extinderea rețelei de canalizare în satul Oșești și înființare rețea de canalizare în satul Pădureni.

Nici educația nu este neglijată unde are în lucru două grădinițe la Oșești și Buda, precum și la Școala ”Luiza Zavloschi” din satul Buda.

”La grădinița de la Oșești, lucrările sunt mult mai avansate față de Buda. Constructorul de la școala din Buda a preluat lucrările și la grădiniță și vrea să urgenteze investiția. Mi-a promis că până la începerea noului an școlar să finalizeze lucrările și să dea grădinița în folosință”, a mai spus primarul comunei Oșești.

De asemenea, în colaborare cu Fundația World Vision intenționează să construiască un teren de sport sintetic la Oșești.

”Avem parcuri, nu și terenuri de sport, unde pot petrece timpul liber tinerii din sat. Sperăm ca acest proiect să se materializeze. Din fonduri proprii vom pregăti terenul, urmând ca Fundația World Vision să asigure covorul sintetic”, a completat primarul Todirașcu.

La Oșești va fi înființat și un Centru social prin GAL, fiind semnat deja contractul cu AFIR.

O altă problemă care trebuie rezolvată este legată de acoperișul de la sediul primăriei. Când plouă, toată apa se strânge în birouri.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *